Uitdagingen in het buitenland
Succesvol Uitbesteden
Job van Oirschot
Succesvol Uitbesteden
12/12/2023
1 min
0

Uitdagingen in het Buitenland

12/12/2023
1 min
0

Uitdagingen in het Buitenland

Introductie

We gaan het hebben over de uitdagingen die je kunt tegenkomen wanneer je zakendoet in het buitenland.

Betaalstructuur

Een van de eerste uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen wanneer je zakendoet in het buitenland is de betaalstructuur. In landen zoals Turkije en Polen heb je te maken met andere valuta. Maar maak je geen zorgen, onze partnerfabrikanten berekenen de prijzen altijd in euro's, net zoals ze dat doen voor onze klanten hier in de Benelux. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over het omrekenen van valuta of het hanteren van andere betaalmethoden.

Taalbarrière

Een andere mogelijke uitdaging is de taalbarrière. Hoewel onze partnerfabrikanten voornamelijk in Oost-Europa zitten, hebben wij als tussenpersoon de communicatie onder controle. We zorgen ervoor dat we de juiste fabrikant vinden die het beste past bij jouw product. Daarnaast is Engels over het algemeen de voertaal tussen engineers en andere professionals. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over het spreken van verschillende talen.

Liever luisteren? Hieronder de aflevering Uitdagingen in het buitenland op onze Podcast

Cultuurverschillen

Tot slot hebben we te maken met cultuurverschillen. Nederlanders staan bekend om hun vrijgevochtenheid en initiatief, terwijl dit in Oost-Europa misschien anders is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat technische tekeningen en specificaties volledig en duidelijk zijn. Op die manier kunnen eventuele misverstanden worden voorkomen en zal het project soepel verlopen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geen onoverkomelijke problemen geeft, zolang er duidelijke communicatie is.

Samenvatting

Om samen te vatten: uitdagingen in het buitenland kunnen zich voordoen op het gebied van betaalstructuur, taalbarrière en cultuurverschillen. Gelukkig kunnen deze uitdagingen worden overwonnen door te werken met partnerfabrikanten die gewend zijn om in euro's te factureren, door communicatie in het Engels en door duidelijke communicatie. Maak je niet ongerust, wij zorgen ervoor dat jouw productie succesvol verloopt.

Liever kijken? Hieronder de aflevering Uitdagingen in het buitenland op OutsourcingTV


Conclusie

We hopen dat je meer inzicht hebt gekregen in de uitdagingen die je kunt tegenkomen en de oplossingen die wij bieden. Tot de volgende keer!

Reacties
Categorieën