Metaalproductie uitbesteden (outsourcing)


Wat kunnen we voor jou betekenen?


van Oirschot Product Bemiddeling is continu bezig met het creëren van marge voor onze klant, kleine fabrikanten die een eigen product maken in Nederland. (S)OEM'ers ofwel (Small) Original Equipment Manufacturers.

Hoe doen we dit precies?

Door onze klantbedrijven te helpen bij het uitbesteden van productie in het buitenland.


Het uitbesteden (outsourcing) van de productie in het buitenland creëert marge omdat productiekosten dalen.

Dit levert een veelvoud aan voordelen en kansen op, te denken aan:


Door dalende productiekosten kun je naar wens de gecreëerde marge investeren op andere facetten van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de R&D afdeling, leidend tot een nieuwe product launch; een gloednieuwe marketingcampagne en/of uitbreiding van het salesteam.


Door dalende productiekosten kan er een marge ontstaan die jouw bedrijf in staat stelt de transitie te maken van het direct leveren aan de eindgebruiker, naar leveren aan dealers en importeurs, met als resultaat een grotere afzetmarkt. 

   Wat maakt ons uniek?

Hetgeen wat van Oirschot Product Bemiddeling uniek maakt is dat wij zelf jarenlang in jouw schoenen hebben gestaan.

Leo van Oirschot is in 1963 begonnen met VANO, een bedrijf dat eigen merk wegenbouwmachines produceerde. De productie van deze wegenbouwmachines is altijd uitbesteedt, eerst in Nederland en sinds 2000 in Oost-Europa.  

van Oirschot Product Bemiddeling beschikt enerzijds over de kennis (en ervaring) van het zijn van fabrikant, maar biedt daarnaast jarenlange ervaring met uitbesteden, waardoor we exact weten wat belangrijk is voor jou.

De dienstverlening die we je bieden kost jou NIETS! van Oirschot Product Bemiddeling treedt op als vertegenwoordiger, NIET als zijnde een dealer ten koste van marge.

Wij creëren continuïteit voor onze partnerbedrijven. van Oirschot Product Bemiddeling is een vertegenwoordiger zoals je ze kent, je kunt ons gebruiken op het moment dat dit nodig is, wij zijn jouw Nederlandse aanspreekpunt, echter doe je wel degelijk rechtstreeks zaken met de fabrikant(en).

Je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen, orders en facturen. 


Redenen waarom uitbesteden (outsourcing) interessant is voor jouw bedrijf

  • Je verhandelt dusdanige aantallen van een product dat het de moeite loont “eigen” productie te overwegen.


  • Met een eigen product kun je jezelf (gemakkelijker) onderscheiden van de concurrentie


  • Een eigen product geeft controle. Jij bepaalt hoe en wie het in de markt zet


  • Een eigen product verruimt de doelgroep. Dit voornamelijk omdat je extra marge realiseert door (een deel van) je productie in het buitenland onder te brengen. Door deze nieuwgevonden marge kun je niet langer uitsluitend aan eindgebruikers leveren, maar wellicht ook aan dealers en importeurs.


  • Je verhandelt (nog) niet, maar je hebt een product (in je hoofd) en wilt dit gaan (laten) produceren en in de markt zetten.

Problemen waar je mogelijk tegenaan loopt

  1. Je afzetmarkt is (te) klein
  2. Je werkt met kleine marges

Dit heeft tot gevolg dat jouw omzet beperkt is en door kleine marges is het moeilijk om te concurreren en te groeien.

  1. Je bent geen productiebedrijf, produceren is slechts een middel en géén doel van je bedrijf
  2. Je produceert echter wel zelf en dit is een ontregelende factor in de bedrijfsvoering.

Door je productie onder te brengen bij een productiebedrijf, waar produceren wel het doel is, creëer je een win-win situatie waarbij alle partijen hun expertise kunnen gebruiken om het resultaat te maximaliseren.

Het productiebedrijf is bezig met haar expertise, namelijk produceren. Jij kunt je richten op jouw doel, namelijk het vermarkten en verkopen van jouw producten.

van Oirschot kan je helpen

Je productie uitbesteden (outsourcing) levert extra marge op, voornamelijk als je op zoek bent naar veel toegevoegde waarde:                                                             

onder andere lassen, poedercoaten, assembleren, verpakken.

De marge wordt namelijk gecreëerd door het verschil in loonkosten. Hoe meer uren werk je uitbesteedt, hoe groter jouw voordeel wordt.

Door grote(re) marges te creëren op de productie doet de mogelijkheid zich voor om niet langer (exclusief) direct aan de eindgebruiker te leveren, maar de transitie te maken naar het leveren aan dealers, dit met als gevolg een compleet nieuwe, veel grotere afzetmarkt. 

Case Study Hame✌🏻ac

van Oirschot Product  Bemiddeling is 10 jaar geleden begonnen met een samenwerking met Hamevac BV, een bedrijf dat vacuümmachines produceert voor de GWW-sector.

Destijds produceerde Hamevac in Nederland. van Oirschot Product Bemiddeling heeft Hamevac BV geïntroduceerd aan een partner in Oost-Europa. 

Gedurende de afgelopen 10 jaar is Hamevac BV van een Nederlandse leverancier die uitsluitend leverde aan eindgebruikers uitgegroeid tot een leverancier met een internationaal dealernetwerk.

De nieuwgevonden marge door de dalende productiekosten leverde Hamevac BV de mogelijkheid om niet langer te leveren aan de eindgebruiker, maar juist aan dealers en importeurs.

De omzet van Hamevac BV is sinds de introductie met van Oirschot Product Bemiddeling en onze partner met maar liefst 450% gestegen.

                                     

Heb je twijfels?

Hoe is de kwaliteit en garantie geregeld?

De aangeleverde tekening(en) vormen de basis. Hierop worden de materialen en toleranties vermeldt. Welke vervolgens worden gebruikt als het uitgangspunt. Wanneer er fouten in de tekening zitten, is het risico voor de opdrachtgever. Wordt er echter niet geproduceerd volgens de tekening(en), is het risico voor de opdrachtnemer.
Mocht er sprake zijn van een garantievoorval, wordt dit opgelost zoals vooraf door beiden partijen is afgesproken en vastgelegd.

Hoe werkt het met leveringen?

In samenspraak met de desbetreffende fabrikant(en) worden afspraken gemaakt omtrent leveringen en levertijd.
Leveringen vinden plaats af fabriek.

Hoe weet ik zeker dat ik mijn productie niet uitbesteedt bij een copycat, die vervolgens mijn producten goedkoper gaat aanbieden?

De door ons vertegenwoordigde fabrikanten zijn allemaal al vele jaren aan het produceren voor bedrijven uit West-Europa. Het doel van deze fabrikanten is daadwerkelijk het maken van producten, het verkopen van eindproducten is géén bedrijfsdoelstelling. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je via ons een concurrent aanwakkert in het buitenland, die vervolgens jouw product goedkoper op de markt gaat brengen. Om deze drempel volledig bij je weg te nemen: onze partners hebben geen enkele moeite met het tekenen van een geheimhoudingsverklaring. De fabrikanten zijn volledig doordrongen van het feit dat het draait om je product(en). Welke zij in opdracht van jou, voor jou produceren.

Wat is het essentiële voordeel van uitbesteden bij VOP?

VOP heeft jarenlange ervaring in jouw schoenen en weet derhalve exact wat je verwacht van een fabrikant.

VOP creërt nieuwe marge voor jouw bedrijf (door dalende productiekosten)

Door de productie uit te besteden voorkom je benodigde investeringen in zowel jouw machinepark als in jouw personeelsbestand

Indien je geen productiebedrijf bent, kun je doormiddel van het uitbesteden van de productie jouw focus weer leggen waar deze hoort, namelijk bij het vermarkten van de producten in plaats van het produceren van producten

VOP is géén vertegenwoordiger die jouw (nieuwgevonden) marge opeet, je doet direct zaken met de fabrikanten en VOP is enkel jouw Nederlandse aanspreekpunt.

Onze dienstverlening kost je NIETS!

                                   


Even wegdromen

Stel jezelf eens voor op een terrasje in je favoriete vakantieland. Terwijl je samen met geliefde aan het genieten bent van een hapje en een drankje krijg je nieuwe orders binnen.


Een dealer in Amerika en China zijn geïnteresseerd in jouw product en willen flink inkopen. Door de nieuwgevonden marge kun je beiden partijen een aanbod doen wat ze niet kunnen afwijzen.


Je denkt nog eens terug aan de moeilijke tijden, hoge productiekosten, lage marges, kleine afzetmarkt, moeilijk om te concurreren.


Je bedenkt je hoe de situatie in enkele jaren volledig is veranderd. Je product is van hoogwaardige kwaliteit en wordt in verhouding tot je concurrent goedkoop geproduceerd, dit zorgt niet alleen voor concurrentievoordeel maar opende daarnaast de deuren voor het leveren aan dealers.


Het productieproces in het buitenland verloopt soepel, mede door het Nederlandse aanspreekpunt.


Je hoeft hier eigenlijk géén tijd en moeite meer aan te besteden. Mede daardoor zit je nu op de plek waar je zit, te genieten van een welverdiende vakantie! 

Voorkom het worst-case scenario!

Ben je momenteel niet of nauwelijks kostendekkend met jouw omzet, heb je te weinig afzetkanalen en/of is het voor jou niet mogelijk om de concurrentiestrijd aan te gaan?

Blijf niet langer aanmodderen en schakel van Oirschot Product bemiddeling in.

Samen zoeken we naar een geschikte partner in het buitenland, die voor jou nieuwe marge gaat creëren.

Je omzet zal stijgen, er zullen nieuwe afzetmogelijkheden worden aangeboord en je bent de concurrentie telkens een stapje voor.


Of laat je dit voordeel aan jouw concurrent?

BEL ONS NU!

BEL ONS DIRECT