Metaalproductie uitbesteden (outsourcing)


Wat kunnen we voor jou betekenen?


van Oirschot Product Bemiddeling is continu bezig met het creëren van marge voor onze klant, kleine fabrikanten die een eigen product maken in Nederland. (S)OEM'ers ofwel (Small) Original Equipment Manufacturers.

Hoeveel marge verlies jij met je eigen productie?

Herken jij dit?

 1. Je afzetmarkt is (te) klein
 2. Je werkt met kleine marges 

Dit heeft tot gevolg dat jouw omzet beperkt is en door kleine marges is het moeilijk om te concurreren en te groeien

 1. Je bent géén productiebedrijf, maar produceert wel zelf 

Produceren is slechts een middel en géén doel van je bedrijf en daarom een ontregelende factor in de bedrijfsvoering


 • Door het uitbesteden van jouw eigen productie naar het Buitenland dalen je productiekosten, stijgen je marges en kun je jouw afzetmarkt aanzienlijk vergroten.
 • Door je productie onder te brengen bij een productiebedrijf, waar produceren wel het doel is, creëer je een win-win situatie waarbij alle partijen hun expertise kunnen gebruiken om het resultaat te maximaliseren.
 • Het productiebedrijf is bezig met haar expertise, namelijk produceren. Jij kunt je richten op jouw doel, namelijk het vermarkten en verkopen van jouw producten.

Hoe doen we dit precies?

Door onze klantbedrijven te helpen bij het uitbesteden van productie in het buitenland.


Het uitbesteden (outsourcing) van de productie in het buitenland creëert marge omdat productiekosten dalen.

Dit levert een veelvoud aan voordelen en kansen op, te denken aan:


Door dalende productiekosten kun je naar wens de gecreëerde marge investeren op andere facetten van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de R&D afdeling, leidend tot een nieuwe product launch; een gloednieuwe marketingcampagne en/of uitbreiding van het salesteam.


Door dalende productiekosten kan er een marge ontstaan die jouw bedrijf in staat stelt de transitie te maken van het direct leveren aan de eindgebruiker, naar leveren aan dealers en importeurs, met als resultaat een grotere afzetmarkt. 

Case Study Hamevac

Ik ken Michiel sinds de 2e helft van de jaren ’90. We zijn van hetzelfde bouwjaar en staan als toeleverancier aan de GWW-sector regelmatig samen op vakbeurzen.


Hamevac is een “kleine” Nederlandse fabrikant van vacuümapparatuur met gebruikers uit voornamelijk de infra-sector, denk aan aannemers, straatmakers en hoveniers.


Michiel is samen met zijn vader en een constructiebankwerker Hamevac BV. De afzet is voornamelijk aan Nederlandse Eindgebruikers. Ondanks de compacte organisatie is de kennis van de vacuümtechniek groot, vooral als het gaat om het opnemen en verleggen van (poreuze) betonproducten.


Door de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de Hamevac producten is er volop vraag vanuit de Handel om Hamevac producten te verkopen. Hier loopt Michiel vast omdat de marges niet toereikend zijn om de producten via een dealernet concurrerend te kunnen verkopen.


In 2008 klop ik bij Michiel aan om hem onze nieuwe onderneming van Oirschot Product Bemiddeling voor te stellen. Altijd al overtuigd van de kwalitatief hoogstaande producten van Hamevac, overtuig ik hem om zijn productie niet langer uitsluitend uit te besteden bij Nederlandse constructiebedrijven, maar de stap naar het Buitenland te maken.


Inmiddels in 2022 is Hamevac verhuisd van Beverwijk naar Haarlem, waar ze werken met 10 mensen en niet langer alleen leveren aan Nederlandse eindgebruikers, maar beschikken over een Internationaal Dealernetwerk waarbij de Hamevac producten al verkrijgbaar zijn in 13 verschillende landen.


Hun omzet is tussen 2008 en nu met 450% gestegen. De aanzienlijke verbetering van hun productiekosten door de samenwerking met van Oirschot Product Bemiddeling heeft gezorgd voor een veel groter afzetgebied en nog steeds groeit Hamevac ieder jaar.


Redenen waarom uitbesteden (outsourcing) interessant is voor jouw bedrijf

 • Je productieaantallen zijn nog te klein om te kunnen concurreren met de "grote jongens" in jouw branche


 • Je bent géén productiebedrijf, maar produceert wel zelf, of besteed uit in Nederland


 • Je huidige marges zijn te klein


 • Het uitbesteden van jouw productie naar het Buitenland creëert nieuwgevonden marge > Door deze nieuwgevonden marge ben je niet langer alleen interessant voor de eindgebruiker(s), maar ook voor dealers/importeurs > Verruiming van je afzetmarkt!


 • Je verhandelt (nog) niet, maar je hebt een product (in je hoofd) en wilt dit gaan (laten) produceren en in de markt zetten

Voorkom het worst-case scenario!

Ben je momenteel niet of nauwelijks kostendekkend met jouw omzet, heb je te weinig afzetkanalen en/of is het voor jou niet mogelijk om de concurrentiestrijd aan te gaan?

Blijf niet langer aanmodderen en schakel van Oirschot Product bemiddeling in.

Samen zoeken we naar een geschikte partner in het buitenland, die voor jou nieuwe marge gaat creëren.

Je omzet zal stijgen, er zullen nieuwe afzetmogelijkheden worden aangeboord en je bent de concurrentie telkens een stapje voor.


Of laat je dit voordeel aan jouw concurrent?

                                     

Heb je twijfels?

Hoe is de kwaliteit en garantie geregeld?

De aangeleverde tekening(en) vormen de basis. Hierop worden de materialen en toleranties vermeldt. Welke vervolgens worden gebruikt als het uitgangspunt. Wanneer er fouten in de tekening zitten, is het risico voor de opdrachtgever. Wordt er echter niet geproduceerd volgens de tekening(en), is het risico voor de opdrachtnemer.
Mocht er sprake zijn van een garantievoorval, wordt dit opgelost zoals vooraf door beiden partijen is afgesproken en vastgelegd.

Hoe werkt het met leveringen?

In samenspraak met de desbetreffende fabrikant(en) worden afspraken gemaakt omtrent leveringen en levertijd.
Leveringen vinden plaats af fabriek.

Hoe weet ik zeker dat ik mijn productie niet uitbesteedt bij een copycat, die vervolgens mijn producten goedkoper gaat aanbieden?

De door ons vertegenwoordigde fabrikanten zijn allemaal al vele jaren aan het produceren voor bedrijven uit West-Europa. Het doel van deze fabrikanten is daadwerkelijk het maken van producten, het verkopen van eindproducten is géén bedrijfsdoelstelling. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je via ons een concurrent aanwakkert in het buitenland, die vervolgens jouw product goedkoper op de markt gaat brengen. Om deze drempel volledig bij je weg te nemen: onze partners hebben geen enkele moeite met het tekenen van een geheimhoudingsverklaring. De fabrikanten zijn volledig doordrongen van het feit dat het draait om jouw product(en). Welke zij in opdracht van jou, voor jou produceren.

                                   

   Wat maakt ons uniek?

Hetgeen wat van Oirschot Product Bemiddeling uniek maakt is dat wij zelf jarenlang in jouw schoenen hebben gestaan.

Leo van Oirschot is in 1963 begonnen met VANO, een bedrijf dat eigen merk wegenbouwmachines produceerde. De productie van deze wegenbouwmachines is altijd uitbesteedt, eerst in Nederland en sinds 2000 in het Buitenland.  

van Oirschot Product Bemiddeling beschikt enerzijds over de kennis (en ervaring) van het zijn van fabrikant, maar biedt daarnaast jarenlange ervaring met uitbesteden, waardoor we exact weten wat belangrijk is voor jou.

De dienstverlening die we je bieden kost jou NIETS! van Oirschot Product Bemiddeling treedt op als vertegenwoordiger, NIET als zijnde een dealer ten koste van marge.

Wij creëren continuïteit voor onze partnerbedrijven. van Oirschot Product Bemiddeling is een vertegenwoordiger zoals je ze kent, je kunt ons gebruiken op het moment dat dit nodig is, wij zijn jouw Nederlandse aanspreekpunt, echter doe je wel degelijk rechtstreeks zaken met de fabrikant(en).

Je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen, orders en facturen. 

van Oirschot kan je helpen

null Met het vinden van nieuwe marge door je productie uit te besteden naar het Buitenland. Hierbij geldt: "Hoe meer toegevoegde waarde hoe groter jouw voordeel"


null Je concurrentiepositie ten opzichte van je concurrenten met grotere aantallen te verbeteren


null We hebben altijd in jouw schoenen gestaan en besteedden onze eigen producten sinds 1963 uit in Nederland. Al vanaf 2000 vindt onze productie plaats in het Buitenland. Jij profiteert van deze jarenlange ervaring


null Al onze partnerfabrikanten doen al decennialang zaken met West-Europa en jij doet rechtstreeks zaken met onze partnerfabrikanten


null Je kunt de transitie maken van alleen leveren aan eindgebruikers naar het leveren aan dealers/importeurs door de nieuwgevonden marge


null Onze dienstverlening kost jou NIETS!


Even wegdromen

Stel jezelf eens voor op een terrasje in je favoriete vakantieland. Terwijl je samen met geliefde aan het genieten bent van een hapje en een drankje krijg je nieuwe orders binnen.


Een dealer in Amerika en China zijn geïnteresseerd in jouw product en willen flink inkopen. Door de nieuwgevonden marge kun je beiden partijen een aanbod doen wat ze niet kunnen afwijzen.


Je denkt nog eens terug aan de moeilijke tijden, hoge productiekosten, lage marges, kleine afzetmarkt, moeilijk om te concurreren.


Je bedenkt je hoe de situatie in enkele jaren volledig is veranderd. Je product is van hoogwaardige kwaliteit en wordt in verhouding tot je concurrent goedkoop geproduceerd, dit zorgt niet alleen voor concurrentievoordeel maar opende daarnaast de deuren voor het leveren aan dealers.


Het productieproces in het buitenland verloopt soepel, mede door het Nederlandse aanspreekpunt.


Je hoeft hier eigenlijk géén tijd en moeite meer aan te besteden. Mede daardoor zit je nu op de plek waar je zit, te genieten van een welverdiende vakantie! 

Afspraak maken?

Boek een (online) kennismakingsgesprek (30 min.) om te kijken of onze dienstverlening ook jou kan helpen.


Tot snel!