Metaalproductie uitbesteden naar Polen
Succesvol Uitbesteden
Job van Oirschot
Succesvol Uitbesteden
06/30/2022
2 min
0

Uitbesteden naar Polen

06/30/2022
2 min
0

Uitbesteden naar Polen

Wat was jouw indruk van ons bezoek aan Polen?

De infrastructuur in Polen is enorm verbeterd, iets wat positief is met oog op transporttijd.

Hoeveel mensen werken er bij onze partner fabrikant in Polen?

In Polen werken 50 medewerkers, verdeeld over kantoormedewerkers en werkvloerkrachten.

Welke mogelijkheden zijn er voor (potentiële) klanten in Polen?

Polen biedt onze (potentiële) klant veel opties, namelijk:

  • Lasersnijden
  • Buis laseren
  • Zetten
  • Lassen; zowel handmatig als op de robot
  • Poeder coaten
  • Verzinken
  • Assembleren
  • Verpakken

Op dit moment heeft onze partner fabrikant best last van de oorlog in Oekraïne (buurland van Polen), voornamelijk door schommelingen in zowel energieprijzen als staalprijzen.

De meeste “ruimte” in Polen is daarom nu te vinden in het lasersnijden en/of robotlassen.

In verband met grote drukte bij afwerken (assemblage/poeder coaten/verpakken) wordt er een tweede poedercoatstraat bijgebouwd.

De huidige oorlog in Oekraïne zorgt voor een behoorlijke "overdrukte". De verwachting is dat dit weer gaat afnemen, maar deze afname zal gerelateerd zijn aan de duur van de oorlog.


Liever luisteren? Hieronder de aflevering Produceren in Polen op onze Podcast

Is er een belangrijk verschil tussen “Elektrische zetapparatuur” ten opzichte van “Hydraulische zetapparatuur”?

Hydraulische zetapparatuur geeft een vaste druk en is hierdoor minder precies. Daarnaast is er bij hydraulische zetapparatuur een medewerker met de benodigde skills om dit op een goede manier te doen.

Elektrische zetapparatuur biedt voordelen ten opzichte van hydraulische zetapparatuur. Bij elektrische zetapparatuur kan een tekening gemakkelijk ingelezen worden. Elektrische zetapparatuur is preciezer en gemakkelijker voor minder ervaren medewerkers. Tot slot is door het makkelijk inlezen van tekeningen de voorbereidingstijd korter.

 

Wat is de specialiteit van onze partner fabrikant in Polen?

 

De specialiteit in Polen is jouw product snel op de robot krijgen. In principe lukt dit altijd binnen één maand. Onze partner fabrikant heeft drie lasrobots. Een belangrijk voordeel van lasrobots is dat ze constante kwaliteit bieden. Een bijkomend voordeel bij onze partner fabrikant is dat je geen astronomische aantallen hoeft af te nemen om op de robot te komen, dit is ook mogelijk voor kleine(re) series.

Liever kijken? Hieronder de aflevering Produceren in Polen op OutsourcingTV


Hoe vaak gaat er transport van Polen naar West-Europa?

Onze partner fabrikant doet al decennialang zaken met West-Europa. Er is gemiddeld twee tot drie keer per week transport naar West-Europa. Door de frequentie van transport zijn de transporttijden relatief kort.

Zoals eerder aangehaald biedt onze partner fabrikant in Polen de mogelijkheid om jouw product te assembleren en verpakken. Hou hierbij goed in het achterhoofd dat de “winst” met uitbesteden voornamelijk wordt gemaakt door het uitbesteden van zoveel mogelijk manuren, want hier is het prijsverschil het grootste (West-Europa Polen). De machine in Polen is dezelfde machine als hier in Nederland, waardoor er op machine uren minder “winst” valt te halen. Hoe meer toegevoegde waarde (manuren), hoe groter jouw voordeel.

Sommige klanten van ons kiezen er dan ook bewust voor hun producten volledig te laten produceren in Polen. Productie, (poeder-)coaten, assemblage, testen, en verpakken. Het enige werk wat nog gebeurd bij onze klant is incidenteel een steekproef uitvoeren.

Al met al kan Polen dus een A-Z oplossing bieden voor jou! Wel moeten we op dit moment enigszins rekening houden met de huidige situatie in buurland Oekraïne.

Reacties
Categorieën