Hydrauliek

Keeps you moving!

van Oirschot Product Bemiddeling en hydrauliek

In mijn historie als producent heb ik veel aangedreven producten ontwikkeld en verkocht waarbij de aandrijving doormiddel van hydrauliek gebeurde.

Dit heeft ertoe geleidt dat ik op het gebied van hydrauliekfabrikanten een uitgebreid netwerk heb kunnen opbouwen.

van Oirschot Product Bemiddeling vertegenwoordigd gerenommeerde hydrauliekfabrikanten die gespecialiseerd zijn in cilinders en “standaard” componenten, onder andere; rijmotoren; plunjer- en tandwielpompen; ventielblokken.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

van Oirschot Product Bemiddeling is continu bezig met het creëren van marge voor onze klant, kleine fabrikanten die een eigen product maken in Nederland. (S)OEM’ers, ofwel (Small) Original Equipment Manufacturers.

Hoe doen we dit precies?

Door onze klantbedrijven te helpen bij het inkopen van hydrauliek in het buitenland. Het inkopen van hydrauliek in het buitenland creëert voor jou marge omdat inkoopkosten dalen. Dit levert voor jou een veelvoud aan voordelen en kansen op, te denken aan:

Door dalende inkoopkosten kan je naar wens de gecreëerde marge investeren op andere facetten van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan R&D, leidend tot een nieuwe productlaunch; een gloednieuwe marketingcampagne en/of uitbreiding van het salesteam.

Door dalende inkoopkosten kan er een marge ontstaan die jouw bedrijf in staat stelt de transitie te maken van het direct leveren aan de eindgebruiker (B2C), naar leveren aan dealers en importeurs (B2B), met als resultaat een veel grotere afzetmarkt.

Wat maakt ons uniek?

Hetgeen wat van Oirschot Product Bemiddeling uniek maakt is dat wij zelf jarenlang in jouw schoenen hebben gestaan. Leo van Oirschot is in 1963 begonnen met VANO, een bedrijf dat eigen merk wegenbouwmachines produceerde.

De productie van deze wegenbouwmachines is altijd uitbesteedt, eerst in Nederland en sinds 2000 in Oost-Europa. van Oirschot Product Bemiddeling beschikt enerzijds over de kennis (en ervaring) van het zijn van fabrikant, maar biedt daarnaast jarenlange ervaring met uitbesteden, waardoor we exact weten wat belangrijk is voor jou. 

De dienstverlening die we je bieden kost jou NIETS! van Oirschot Product Bemiddeling treedt op als vertegenwoordiger, NIET als zijnde een dealer ten koste van marge.

Wij creëren continuïteit voor onze partnerbedrijven. van Oirschot Product Bemiddeling  is een vertegenwoordiger zoals je ze kent, je kunt ons gebruiken op het moment dat dit nodig is, wij zijn jouw Nederlandse aanspreekpunt, echter doe je wel degelijk rechtstreeks zaken met de fabrikant(en). Je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen, orders en facturen. 

Problemen waar je mogelijk tegenaan loopt zijn

Je koopt hydraulische componenten in Nederland.

De hydraulische componenten uit Nederland zijn relatief duur.

Dit heeft tot gevolg dat de prijs van jouw eindproduct wordt opgedreven. Dit maakt het erg lastig om te handelen met dealers en/of importeurs. Daarnaast is het met een hoge verkoopprijs lastig concurreren. 

Je bent geen productiebedrijf, produceren is slechts een middel en NIET een doel op zich. 

Je produceert echter wel zelf en dit is een ontregelende factor in de bedrijfsvoering.

Jouw productieproces in Nederland is duurder dan het productieproces in het buitenland, voornamelijk met oog op het verschil in kosten voor arbeid.

Door je hydrauliek in te kopen bij een productiebedrijf, waar produceren wel het doel op zich is, creëer je een win-win situatie. Het productiebedrijf kan produceren, terwijl jij je focust op jouw doel, namelijk het vermarkten van jouw product(en). Daarnaast creëer je nieuwgevonden marge door de lagere inkoopprijs. 

van Oirschot kan je helpen!

Je hydrauliek uit het buitenland halen levert extra marge op. De marge wordt gecreëerd doordat je niet langer meer afhankelijk bent van een importeur die ook wat (aan jou) moet verdienen.


Door grote(re) marges te creëren op de hydraulische componenten doet de mogelijkheid zich voor om niet langer (exclusief) direct aan de eindgebruiker te leveren, maar de transitie te maken naar het leveren aan dealers en importeurs, dit met als gevolg een compleet nieuwe, veel grotere afzetmarkt. 
                   

Twijfels

Hoe is de kwaliteit en garantie geregeld?

De aangeleverde tekening(en) vormen de basis. Hierop worden de materialen en toleranties vermeldt. Welke vervolgens worden gebruikt als het uitgangspunt. Wanneer er fouten in de tekening zitten, is het risico voor de opdrachtgever. Wordt er echter niet geproduceerd volgens de tekening(en), is het risico voor de opdrachtnemer. Mocht er sprake zijn van een garantievoorval, wordt dit opgelost zoals vooraf door beiden partijen is afgesproken en vastgelegd.

Hoe werkt het met leveringen?

In samenspraak met de desbetreffende fabrikant(en) worden afspraken gemaakt omtrent leveringen en levertijd. Leveringen vinden plaats af fabriek.

Wat is het essentiële voordeel van uitbesteden bij VOP?

VOP heeft jarenlange ervaring in jouw schoenen en weet derhalve exact wat je verwacht van een fabrikant.

VOP creërt nieuwe marge voor jouw bedrijf (door dalende inkoopkosten)

VOP is géén vertegenwoordiger die jouw (nieuwgevonden) marge opeet, je doet direct zaken met de fabrikanten en VOP is enkel jouw Nederlandse aanspreekpunt.

Onze dienstverlening kost je NIETS!

                 

Even wegdromen

Stel jezelf voor op een terrasje in je favoriete vakantieland. Terwijl je samen met geliefde aan het genieten bent van een hapje en een drankje krijgt je nieuwe orders binnen. Een dealer in Amerika en China zijn geïnteresseerd in jouw product en willen flink inkopen.


Door de nieuwgevonden marge kun je beiden partijen een aanbod doen wat ze niet kunnen afwijzen. Je denkt nog eens terug aan de moeilijke tijden, hoge productiekosten, lage marges, kleine afzetmarkt, moeilijk om te concurreren. Je bedenkt je hoe de situatie in enkele jaren volledig is veranderd.


Je product is van hoogwaardige kwaliteit en wordt in verhouding tot je concurrent goedkoop geproduceerd, dit zorgt niet alleen voor concurrentievoordeel maar opende daarnaast de deuren voor het leveren aan dealers.


Het productieproces in het buitenland verloopt soepel, mede door het Nederlandse aanspreekpunt. Je hoeft hier eigenlijk géén tijd en moeite meer aan te besteden. Mede daardoor zit je nu op de plek waar je zit, te genieten van een welverdiende vakantie! 

Voorkom het worst-case scenario

Ben je momenteel niet of nauwelijks kostendekkend met jouw omzet, heb je te weinig afzetkanalen en/of is het voor jou niet mogelijk om de concurrentiestrijd aan te gaan?


Blijf niet langer aanmodderen en schakel van Oirschot Product bemiddeling in. Samen zoeken we naar een geschikte partner in het buitenland, die voor jou nieuwe marge gaat creëren. Je omzet zal stijgen, er zullen nieuwe afzetmogelijkheden worden aangeboord en je bent de concurrentie telkens een stapje voor.


Of laat je dit voordeel aan je concurrent?

Afspraak maken?

Boek een (online) kennismakingsgesprek (30 min.) om te kijken of onze dienstverlening ook jou kan helpen.


Tot snel!